Oczy w krwistej zalewie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Straszne jedzenie wprost doskonałe na przyjęcie w przyjacielskiej atmosferze... ;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko*: 0.25 szklanki
    - woda przegotowana gorąca: 0.5 szklanki
    - żelatyna do galaretki: 2 łyżeczki
    - owoce lesne: 6 sztuk
    - czerwone wino: 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Oczy w krwistej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuśćmy w gorącej wodzie. Dodajmy mleko. Płyn wlejmy do foremek. Ja użyłam pojemnika na jajka z lodówkowych drzwiczek. Do każdej foremki wkładamy owoc. W mojej potrawce są czarne jagody. Czekamy aż mleczna galaretka stężeje. By trwało to w mgnieniu (krwistego) oka, możemy włożyć foremkę z płynem do zamrażalnika na kilka minut.
    Po zastygnięciu i wyjęciu oczu z foremek robimy nożem nacięcia a następnie maczamy gałki oczne w winie.
    Podajemy w polane tym samym czerwonym winem.
    BON APPÉTIT!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować