Obiad gospodarski

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To mój pomysł na pełne warzyw danie z mielonym mięsem.

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    50 dag ziemniaków
    2 cebule
    czerwona papryka
    zielona papryka
    3-4 ćwiartki papryki konserwowej
    35 dag kiszonej kapusty
    1/2 szkl. bulionu wołowego
    2 łyżki oleju
    5 łyżeczek majeranku
    2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki
    kostka bulionowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Obiad gospodarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z papryką konserwową kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy
    na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzamy, kroimy w ćwiartki.
  • 2. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy.
  • 3. Cebule obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 7 minut. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut. Dodajemy czerwoną i zieloną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy paprykę konserwową, ziemniaki
    i kapustę. Doprawiamy mielonymi paprykami. Mieszamy. Zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki Kapusta kiszona

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować