Obiad gospodarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z papryką konserwową kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy
na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzamy, kroimy w ćwiartki.
2.Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy.
3.Cebule obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 7 minut. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut. Dodajemy czerwoną i zieloną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy paprykę konserwową, ziemniaki
i kapustę. Doprawiamy mielonymi paprykami. Mieszamy. Zagotowujemy.
Komentarze