Nicejskie lunchowe tortille

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne drugie śniadanko, lunch lub kanapka, którą łatwo spakować na piknik.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tortille: 4 sztuki
    - sałata (4 liście masłowej): 4 sztuki
    - jajka: 4 sztuki
    - tuńczyk (puszka tuńczyka w oleju lub w wodzie): 200 gramów
    - pomidor (duży): 1 sztuka
    - ogórek: 0.5 sztuki
    - oliwki: 20 sztuk
    - kukurydza (mała puszka konserwowej): 1 sztuka
    - cebula (małej, czerwonej): 0.5 sztuki

    - majonez: 2 łyżki
    - jogurt (naturalny): 75 mililitrów
    - pasta curry (czerwona, łagodna): 1 łyżeczka
    - cukier: 1 szczypta
    - sok z limonki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nicejskie lunchowe tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nicejskie tortille 1. Składniki na sos wymieszać i odstawić. Ugotować jajka i pokroić na ćwiartki. Opłukać i pokroić pomidora (na ósemki), ogórka (na półplasterki), oliwki i cebulę. Tuńczyka odsączyć z zalewy i wymieszać z kukurydzą. Tortille posmarować sosem. Na każdą położyć dwa listki sałaty, rozłożyć jajko, kilka kawałków pomidora, ogórka, oliwki i dodać dwie czubate łyżki tuńczyka z kukurydzą. Ściśle zawinąć, przekroić w połowie po skosie i każdą połówkę owinąć w papier śniadaniowy. Można dodatkowo zamaczać w sosie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować