Naleśniki z fasolą i pieczarkami

4.49 (178 ocen)

Te naleśniki skomponowałam razem z mamą.

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    olej do smażenia

    FARSZ:
    250 g pieczarek
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka fasoli białej
    1 duża cebula
    duży ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    papryka
    sos meksykański
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki z fasolą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, jajko i sól zmiksować i wysmażyć naleśniki na jasno.
  • 2. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć. Fasolę odsączyć. Cebulę obrać i podsmażyć. Po wystygnięciu mieszamy wszystkie składniki, dodajemy wyciśnięty czosnek, sos meksykański i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
  • 3. Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy. Ponownie podsmażamy na złoto.
  • 4. UWAGA: Dobrze jest przygotować farsz wcześniej aby składniki się "przegryzły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować