Naleśniki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Zmiksuj mękę, cukier puder, jajka, mleko, roztopione masło, zapach waniliowy i szczyptę soli.
2. Usmaż naleśniki : 1 łyżka masła na 3 łyżki ciasta
3. Rozpusć resztę masła, wsyp brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową (dodaj więcej masła, by konsystencja była bardziej płynna)
4. Do powstałego sosu dolej śmietanę i mieszaj na małym ogniu do zgęstnienia.
5. Banany obierz ze skróki i pokrój wzdłuż na połówki. Następnie włóż je do przygotowanego wcześeniej sosu i podgrzewaj 3-4 minuty.
6. Banany zawinąć w naleśniki. Podawać na ciepło.
Dla smaku można posypac cukrem pudrem, polać polewą czekoladową.
Komentarze