Muffinkowe koszyczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mufinki te uwielbiają dzieci, ze względu na ich ciekawy i kolorowy wygląd.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 0.5 opakowania
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka - 2 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - bakalie: 0.75 szklanki
    - jabłko: 1 sztuka
    - żelki długie minimum 10 cm: 12 sztuk
    - kolorowe posypki: 1 opakowanie
    - cukier puder- lukier: 0.75 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Muffinkowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, dodać 1 szkl. mleka i jajko. Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce i dodać "mokre składniki". Dodać bakalie i jabłko pokrojone w kostkę. Ciastem wypełnić formę mufinkową do 3/4 wysokości. Piec 15-20 minut w 170 stopni.
    Gdy wystygną polukrować i posypać kolorwą posypką lub małymi kolorowymi groszkami, żelkami itp. Pałączek koszyczka robimy z długich żelków w ten sposób, że na obu końcach wbijamy wykałaczki i umieszczamy je w mufinkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Masło Mleko Proszek do pieczenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować