Jajka koszyczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo ładnie się prezentują na świątecznym stole

  • 30 min

Składniki:

  • 6 dużych jajek
    1 łyżka czarnych oliwek
    1 łyżka żółtego ser
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    Kawałek zielonej części pora
    listki melisy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować. Ostrym nożem zrobić nacięcia w połowie wielkości jajek na kształt litery v. Rozłożyć lekko połówki jajek i wyjąć żółtka. Wszystkie żółtka zmiksować w malakserze ze startym drobniutko serem żółtym , oliwkami oraz majonezem i przecierem. Farsz nałożyć do połówek jajek. Jajka przybrać słodką papryka w proszku oraz kawałkiem oliwki i listkami melisy. Kawałek zielonej części pora pociąć na wąskie kawałki o długości ok. 8cm. Włożyć je w farsz będą imitować rączki od koszyczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
jajka marynowane

To może cię zainteresować