Młoda kapusta z groszkiem

0 (0 ocen)

Kapusta z grochem w „młodej wersji”. Prosta i szybka w przygotowaniu surówka z młodej kapusty i łuskanego zielonego groszku. Potrawa zyskuje na smaku dzięki dodatkowi świeżych ziół oraz orientalnych przypraw.

Składniki:

  • 1 średnia młoda kapusta (800 g)
    200 g łuskanego młodego zielonego groszku
    1 duża biała cebula (120 g)
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki curry
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Ciasta Surówki Sok Przystawki

Młoda kapusta z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z groszkiem 1. Kapustę poszatkować i przełożyć do miski. Wlać sok z cytryny, wsypać curry, pieprz cayenne oraz po szczypcie soli i cukru. Całość ugnieść.
  • Młoda kapusta z groszkiem 2. Dołożyć zioła oraz obraną i posiekaną cebulę – wymieszać.
  • Młoda kapusta z groszkiem 3. Na końcu dodać groszek i majonez, po czym ponownie wymieszać. Surówkę doprawić do smaku solą i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować