Młoda kapusta z jajkami

4.5 (154 ocen)

Dodatek jajek znacząco podwyższa wartość dietetyczną sałatki.

Składniki:

  • 1 nieduża główka młodej kapusty (600g)
    3 ząbki czosnku
    po 1/2 pęczka lubczyku i szczypiorku
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki oleju
    4 łyżeczki musztardy chrzanowej lub stołowej
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Młoda kapusta z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z jajkami 1. Na petelni rozgrzać olej, dodać pokrojony w plastry czosnek, kminek oraz tymianek. Smażyć, aż czosnek się zrumieni.
  • Młoda kapusta z jajkami 2. Kapustę poszatkować. Krótko obgotować lub zaparzyć (kapustę umieścić w garnku, zalać wrzątkiem, przykryć i pozostawić do wystudzenia). Następnie dokładnie osączyć i wystudzić. Kapustę przełożyć do miski, dodać posiekaną zieleninę, pokrojone w kostkę jajka, zawartość patelni, musztardę i pieprz ziołowy. Wymieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować