Mini tarty z pieczarkami

4.5 (170 ocen)

  • Łatwy

Soczyste pieczarki z dodatkiem czosnku na chrupiących kwadratach z ciasta francuskiego.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie w arkuszu: 1 sztuka
    - pieczarki: 250 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 4 szczypty
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Przystawki

Mini tarty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarkowe mini tarty 1. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty 7x7cm.Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ja razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy zmięknie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, doprawiamy sola i pieprzem. Całość smażymy około 4 minuty. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy kwadraty z cista francuskiego zostawiając 1cm brzegu ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Posypujemy świeżo posiekaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciasto francuskie Czosnek Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować