Mini tarty z łososiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealnie sprawdzą się jako przystawka na każdej imprezie.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto: na 6 szt
    1,5 szk. mąki
    10 dag masła
    żółtko
    3 łyżki zimnej wody
    sól,

    Nadzienie:
    1 szk. różyczek brokułu
    15 dag wędzonego łososia
    2 jajka
    6 łyżek śmietany 18%
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Babeczki Babeczki Przystawki

Mini tarty z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i cienko wylepić foremki o średnicy
    10-11 cm. Ciasto podpiec w piekarniku ok 3 minut w 180 stopniach.
    Brokuły blanszować 2 min we wrzątku, odsączyć na sitku.
    Łososia podzielić na małe kawałki.
    W misce wymieszać jajka ze śmietaną , dodać brokuły i łososia.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Masę rozłożyć do foremek.
  • 2. Babeczki piec 20-25 minut w 180 stopniach C.

Porady

Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować