Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli, po kolei wsypujemy cukier, żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy na blaszkę (20x36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min w 180*C. Studzimy, przekrawamy na dwa placki. Biszkopty można nasączyć.
U mnie: 1/4 szklanki wrzątku, kilka kropel aromatu waniliowego, 1 łyżka cukru, alkohol do smaku.
2.Krem: ucieramy masło z cukrami, dodajemy na zmianę mleko w proszku z serkami homogenizowanymi na gładką masę. Masę wylewamy na biszkopt, przykrywamy drugim.
3.Polewa: rozpuszczamy czekoladę z mlekiem na małym ogniu, polewamy wierzch ciasta. Wkładamy na noc do lodówki do stężenia. Smacznego :)
Komentarze