Milky Way

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Jest tak pyszne,że rozpływa się w ustach. Ciasto zrobiło furorę na urodzinach mojej koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 4 jaja
    - 1 szklanka cukry
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1,5 łyżki kakao
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki oleju
    Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    25 dag margaryny
    1,5 szklanki mleka w proszku
    Do dekoracji:
    czekolada gorzka
    1/3 kostki masła

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku. Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. dodać do ubitych jajek. Na koniec dodać kakao oraz olej. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem na przemian z mlekiem w proszku.
  • 3. Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku, ale nie gotować.
  • 4. Ostudzony biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszy placek wyłożyć 3/4 masy. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć pozostałą część masy. Udekorować czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować