MIĘSNY DUET

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczny i ładnie wyglądający zestaw mięs.Polecam nawet na świąteczno niedzielny obiad.

Składniki:

  • 3 plastry duże wołowiny
    3 plastry schabu bez kości /około 4 mm. grubości/
    8 dkg. szynki gotowanej
    8 dkg. kiełbasy polskiej wędzonej
    1 szt. średnia cebula
    2 szt. ogórki kiszone
    1 słoik musztardy sarepskiej mały
    4 łyżki słodkiej śmietany 18%
    sól do peklowania,pieprz,przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Mięsny duet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa umyć osuszyć papierowym
    ręcznikiem.Każdy plaster wołowiny posypać solą do
    peklowania,położyć plaster schabu, zwinąć
    roladkę.Posypać ponownie solą do peklowania,włożyć
    do pojemnika i pozostawić na noc w lodówce.
  • 2. Następnego dnia mięso wyjąć,rozwinąć i każdy kawałek rozbić
    z dwóch stron.
  • mięsny duet 3. Rozłożyć plastry wołowiny,posypać przyprawą do grilla i
    posmarować musztardą,ułożyć na wołowinie kotlety i
    również posmarować musztardą i posypać przyprawą.Z
    jednego brzegu rozłożonego mięsa poukładać pokrojone w
    paski,ogórki,szynkę,kiełbasę i cebulę.
  • mięsny duet 4. Zwinąć ciasno rolady,posypać przyprawą i pieprzem.
  • 5. Na patelni rozgrzać
    olej i smażyć rolady z wszystkich stron,podlewając gorącą
    wodą celem wytworzenia sosu.Wkroić kilka piórek cebuli i
    chwilę smażyć.Dolać gorącej wody i całość dusić do miękkości mięsa.
  • mięsny duet 6. Rolady wyjąć.Sos przelać przez sito,zagęścić mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie,dolać śmietanę,ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Zalać roladki.
  • mięsny duet 7. Podawać z
    ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną z ulubionym
    dodatkiem.Dobre są również na zimna np. do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować