1.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać,zeszklić na oleju,dodać do mięsa mielonego.
Kajzerkę namoczyć,odcisnąć,rozdrobnić i dodać do mięsa,wbić surowe jajka
doprawić solą i pieprzem,całość dokładnie wyrobić.
2.Podłużną foremkę 12/30 wyłożyć papierem do pieczenia,na dno wyłożyć połowę masy mięsnej na środku ułożyć obrane i ugotowane jajka jedno po drugim,przykryć pozostałą masą,wierzch wyrównać.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować:uszy zrobić z liści laurowych,oczy z sera mozzarella i czarnej oliwki,buzie i nos z brzoskwini i zielonej oliwki,wąsy z makaronu,ząb z sera mozzarella,mocując to wykałaczkami.
Komentarze