Duet

4.5 (157 ocen)

  • 3 godz.

Wspaniałe ciasto na każdy weekend. Zawsze się udaje.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg jabłek,4 żółtka, 15 dag margaryny, 30 dag mąki pszennej, 1 łyzka cukru kryształu, 4 dag drożdży, 3łyzki smietany, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyzki bułki tartej, szczypta soli

    6 jaj, 1 szkalnaka cukru kryształu, 3/4 szklanki mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao,

    1/2 l mleka, 2 budynie waniliowe, 25 dag margaryny, cukier do samku.
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Duet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże pokruszyc z łyzka cukru. Margaryne posiekac z mąka, daoać żółtka, szczyptę soli, śmietanę i roztarte drożdże. Zarobić ciasto. Podzielic na dwie części. Jedną wyłożyc na blaszkę, rozprowadzić na niej jałka utarte na tare o grubych oczkach wymieszane z cynamonem. Przykryć drugim plackie. Upiec.
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać make wymieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wyklać na formę. Piec w tem 180 C ok 30 min.Przeciąć na pół
    Z mleka, cukru i budyniów ugotowac budyń. Utrzec margaryne do miałości i dodać wystudzony budyń.
    Przełożenie : biszkopt ciemny jedna część masy ciasto jablowe druga część masy biszkopt ciemny polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować