Medaliony z łososia w ziołach

4.5 (167 ocen)

Idealne połączenie ryby i ziół sprawia że danie nabiera wyjątkowego aromatu.

Składniki:

  • 5 medalionów z łososia
    sok z cytryny
    oliwa
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Medaliony z łososia w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki i układamy z żaroodpornym naczyniu.
    Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą i posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
    Rybę pieczemy w tem 170 st około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować