Dorsz w ziołach

4.5 (164 ocen)

  • Łatwy

Ryba sama w sobie jest dobra ,ale w połączeniu z ziołami jest rewelacyjna .

  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet z dorsza: 70 dekagramów
    - oliwa: 0.5 szklanki
    - przyprawa do ryb: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki

    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Filet z dorsza

Dorsz w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata:
    oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, drobniutko posiekaną lub przeciśniętą przez praskę cebulą i czosnkiem, dodajemy przyprawę, pieprz i sól do smaku, przy pomocy pędzla pokrywamy całą rybę marynatą.
  • 2. Umytą i osuszoną rybę dzielimy na dzwonka, smarujemy marynatą i zostawiamy do 3 godz.
    Mąkę mieszamy z tymiankiem i bułką tartą, panierujemy tym rybę i smażymy na patelni teflonowej z minimalną ilością oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować