Medaliony cielęce

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi ogromną frajdę, zwłaszcza gdy widzę, że dania smakują mojej córeczcei pozostałym domownikom. Korzystam z różnych przepisów, a sprawdzone polecam znajomym.

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    60 dag cielęciny z udźca
    1/2 pęczka natki pietruszki
    tłuszcz do smażenia
    sól, biały pieprz
    1/2 szklanki śmietany 30-proc.

    Panierka:
    2 jajka
    1 opakowanie ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Medaliony cielęce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Medaliony cielęce 1. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry. W plastrach mięsa robimy
    kieszonkę.
  • Medaliony cielęce 2. Do kieszonek wkładamy po 2 plasterki pieczarek i ciasnoobwiązujemy
    nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce– najpierw w rozkłóconym jajku, a potem w ryżu.
  • Medaliony cielęce 3. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekładamy na półmisek i trzymamy w cieple.
  • Medaliony cielęce 4. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie, smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę, zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem i posypane natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować