Mazurek przekładany

4.42 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się malowaniem ceramiki artystycznej i pieczeniem ciast.

Składniki:

  • Ciasto: 4 szkl. mąki
    ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● 20 dag miodu
    ● 3/4 masła
    ● 3 jajka
    ● 2 łyżeczki sody
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    Krem: 3 szkl. mleka
    ● 6 łyżek kaszy manny
    ● szkl. cukru
    ● 5 żółtek
    ● op. budyniu wanil.
    ● 15 dag wiórków kokos.
    ● masło
    Masa: 25 dag marmolady
    ● galaretka w proszku
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.42 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto i pieczemy
    4 placki. Kaszę gotujemy
    w 2,5 szkl. mleka z cukrem.
    Resztę mleka mieszamy
    z budyniem i żółtkami. Do
    wrzącej kaszy wsypujemy
    wiórki, gotujemy. Wlewamy
    budyń, chwilę gotujemy. Studzimy,
    ucieramy z masłem
  • 2. Masa: marmoladę podgrzewamy,
    wsypujemy galaretkę,
    mieszamy. Studzimy.
  • 3. Przełożenie: placek, 1/2
    kremu, placek, masa, placek,
    1/2 kremu, placek i polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować