Mazurek kokosowy z marmoladą

5 (152 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo słodki, ale smaczny

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 40 dag mąki
    15 dag masła
    15 dag wiórków kokosowych
    3 jajka
    30 dag cukru
    odrobina mleka
    1 proszek do pieczenia
    aromat cytrynowy
    35 dag marmolady
    DEKORACJA
    10 dag masła
    10 dag wiórków kokosowych
    20 dag cukru
    5 łyżek mleka w proszku
    1 szklanka mleka
    rodzynki
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mazurek kokosowy z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z masłem, dodać połowę cukru, żółtka,proszek do pieczenia, aromat, zagniatając dodawać tyle mleka aby ciasto dało się zetrzeć na tarce. Połowę ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę, (posmarować marmoladą, posypać resztą ciasta startego na tarce. Ubić białka z resztą cukru, dodać wiórki, wymieszać. Pianką ozdobić brzegi ciasta. Piec 50 min w temp. 180 stopni. Mleko z cukrem gotować na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje. Wsypać mleko w proszku. Dodać masło i wiórki, utrzeć. Udekorować rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować