Masłowa fasola z chili

4.5 (164 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatna fasolka masłowa lepsza od szparagowej ma fantastyczny fioletowy kolor choć po ugotowaniu zmienia się na zielony.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fioletowa masłowa fasola: 300 gramów
    - Ząbki czosnku: 4 sztuki
    - miód naturalny (płynny): 1 łyżeczka
    - papryczka chili (świeża lub suszona): 1 sztuka
    - sezam: 2 łyżki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - masło: 1 łyżka
    - oliwa extra virgine: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masłowa fasola z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masłowa fasola 1. Fasolę ugotować w osolonej wodzie - odcedzić.
  • masłowa fasola a chili 2. Rozgrzać masło z oliwą na patelni i wrzucić fasole oraz zmiażdżony czosnek, posiekane chili, szczypiorek - doprawić solą. Smażyć jeszcze chwile i podawać na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować