Maślankowe galaretki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.galaretkę agrestową wymieszać w szklance gorącej wody i jak przestygnie /letnia/ wymieszać z 250 ml zimnej maślanki truskawkowej
2.tortownica 20 cm - blaszkę wyłożyć folią i poukładać biszkopty........... na biszkopty rozsypać obrane porzeczki i wlać agrestową maślankę, schować do lodówki do stężenia
3.galaretkę truskawkową rozmieszać w szklance gorącej wody i letnią wlać do 250 ml zimnej maślanki truskawkowej i wymieszać........ rozsypać porzeczki i wlać na stężałą wcześniej maślankę agrestową, schować do lodówki do stężenia
4.następnie rozmieszać galaretkę pomarańczową w 450 ml gorącej wody i wystudzić do lekkiego stężenia............ porzeczki rozsypać i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki do stężenia na kilka godzin, przed podaniem na talerz usunąć folię
5.BITA ŚMIETANA: zimną śmietanę 30% /200 ml/ ubić z łyżką cukru pudru, szprycką bitą śmietanę nanieść na galaretkę, przybrać można porzeczkami
Komentarze