maślankowe galaretki z porzeczkami

0 (0 ocen)

ciacho-deser jest smaczny, orzeżwiający zwłaszcza w upalne dni..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • biszkopty okrągłe 150 gram, maślanka zimna 1/2 litra, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, porzeczki 50 dag, bita śmietana - w opisie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Maślankowe galaretki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. galaretkę agrestową wymieszać w szklance gorącej wody i jak przestygnie /letnia/ wymieszać z 250 ml zimnej maślanki truskawkowej
  • etap przygotowania 2. tortownica 20 cm - blaszkę wyłożyć folią i poukładać biszkopty........... na biszkopty rozsypać obrane porzeczki i wlać agrestową maślankę, schować do lodówki do stężenia
  • etap przygotowania 3. galaretkę truskawkową rozmieszać w szklance gorącej wody i letnią wlać do 250 ml zimnej maślanki truskawkowej i wymieszać........ rozsypać porzeczki i wlać na stężałą wcześniej maślankę agrestową, schować do lodówki do stężenia
  • etap przygotowania 4. następnie rozmieszać galaretkę pomarańczową w 450 ml gorącej wody i wystudzić do lekkiego stężenia............ porzeczki rozsypać i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki do stężenia na kilka godzin, przed podaniem na talerz usunąć folię
  • etap przygotowania 5. BITA ŚMIETANA: zimną śmietanę 30% /200 ml/ ubić z łyżką cukru pudru, szprycką bitą śmietanę nanieść na galaretkę, przybrać można porzeczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maślanka Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować