Ciasteczka Marchwianki

5 (1 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Idealne do kawy ciasteczka marchewkowe.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 150 g marchewki surowej
    250 g margaryny
    2 szkl. mąki pszennej + do podsypania
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    marmolada wieloowocowa twarda
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Marmolady

Ciasteczka marchwianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Margarynę wysiekać z mąką. Dodać marchewkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
  • 2. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm (ciasto podsypywać mąką). Za pomocą radełka wycinać kwadraty ok. 6 x 6 cm. Na środek każdego z nich nakładać po łyżeczce marmolady. Zlepiać dwa przeciwległe rogi. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować