Makowiec z kaszą manną i jabłkami

4.5 (145 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, wigotny makowiec, który odkryłam dopiero niedawno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 30 dag zmielonego sparzonego maku
    60 dag jabłek
    kostka margaryny
    40 dag cukru pudru
    9 łyżek kaszy manny
    9 jajek
    5 łyżek bakalii
    łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Makowiec z kaszą manną i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki. Margarynę ucieramy z cukrem (w makutrze), dodajemy po żółtku i stopniowo resztę składników cały czas ucierając. Na koniec dodajemy bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek.

    Piec ok. 80 minut 170 stopni

Porady

Radzę użyć wysokiej blaszki, gdyż ciasta jest dość dużo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza manna Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować