Makaron z jagodami i śmietaną

4.5 (167 ocen)

Danie być może banalne . ale za to jakie smaczne ! Takie danie to smak mojego dzieciństwa

Składniki:

  • 250 g makaronu penne pełnoziarnistego
    500 ml jagód
    330 g śmietany 18%
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z jagodami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą
  • 2. Jagody opłukujemy pod bieżącą wodą, suszymy i ewentualnie pozbywamy się liści itp
  • 3. Do śmietany dodajemy cukier, wlewamy do garnka i na małym ogniu lekko podgrzewamy - często mieszając nie dorpowadzając do jej zagotowania !
  • 4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy obficie jagodami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Makaron Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować