Makaron ze śmietaną i jagodami

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Doskonale sprawdzi się na obiad w upalne dni. Przygotowuje się go ekspresowo, jest lekki, a sezonowymi świeżymi jagódkami z pewnością nikt nie pogardzi :)

  • 20 min

Składniki:

  • -400 g ulubionego makaronu
    -3 szklanki jagód
    -200 g śmietany 18%
    -400 g jogurtu naturalnego
    -1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego
    -2 łyżki cukru pudru (lub więcej- według uznania)
    -4 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron ze śmietaną i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. W tym czasie jagody dokładnie myjemy, odcedzamy i wrzucamy do miski. Zalewamy śmietaną i jogurtem. Wsypujemy cukier wanilinowy i cukier puder. Dokładnie mieszamy. Jeśli sos jest za mało słodki dosładzamy.
  • 3. Ugotowany makaron odcedzamy i od razu układamy na talerzach. Polewamy od razu stopionym masełkiem i sosem jagodowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Makaron Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować