Makaron ryżowy z warzywami i indykiem

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Ekspresowe danie dla miłośników kuchni azjatyckiej. Ekspresowe, lekkie i pełne aromatów, dobre również dla osób dbających o linię

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 osoby:
    100 g makaronu ryżowego
    1 kostka rosołowa

    200 g trybowanej nogi z indyka
    300 g mrożonej gotowej mieszanki chińskiej
    mielony imbir
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    2-3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka ostrego sosu chili
    ostra papryka w proszku
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z warzywami i indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę rosołową rozpuścić i zalać makaron, po 5 min makaron odcedzić.
    Mięso pokroić. Czosnek zmiażdżyć i wraz z pozostałymi przyprawami i sokiem z cytryny dodać do mięsa. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, następnie dodać warzywa i dusić aż będą a'dente. Dodać makaron i jeszcze chwilę podgrzewać. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować