Makaron pełnoziarnisty z indykiem i warzywami

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Danie proste, zdrowe i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • mały filet z indyka
    50g makaronu pełnoziarnistego
    150g warzyw z mieszanki chińskiej
    sos sojowy
    curry
    imbir mielony
    pół kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron pełnoziarnisty z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa rozmrażamy na patelni, indyka kroimy w paski i doprawiamy curry, następnie dorzucamy go do warzyw i smażymy pod przykryciem. Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i gdy indyk będzie już podsmażony dorzucamy na patelnię. W szklance z ok. 100 ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę, dosypujemy ok. pół łyżeczki curry i pół łyżeczki mielonego imbiru, zalewamy tym naszą potrawę i dodajemy jeszcze 2 łyżki sosu sojowego. Podgrzewamy póki woda nie wyparuje z patelni.

Porady

zamiast makaronu pełnoziarnistego możemy użyć makaronu ryżowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować