Litewskie kibiny

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Recepturę dostałam, gdy byłam na Litwie. Za kibinami przepada cała moja rodzina.

Składniki:

  • Ciasto:
    40 dag margaryny
    20 dag śmietany 18-proc.
    sól
    90 dag mąki tortowej
    4 jajka

    Farsz:
    80 dag mielonego mięsa wieprzowego
    2 posiekane cebule
    sól, pieprz

    Oraz:
    olej
    jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Litewskie kibiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy i podsmażamy z cebulą na oleju.
  • 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy.
    Szklanką wykrawamy kółka. Na każdym układamy po porcji farszu
    i zlepiamy jak pierogi. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w 160 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować