Lasagne z marchewką

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dużo warzywnych potraw. Marchewka podana w ten sposób zasmakowała mężowi i córce.

Składniki:

  • 25 dag lasagne
    70 dag marchewki
    5 dag masła
    4 łyżki oleju
    6 łyżek mąki
    1/2 l mleka
    4 jajka
    15 dag żółtego sera
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i myjemy. Wraz z serem ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Masło i olej rozgrzewamy. Zasmażamy mąkę. Mieszając, wlewamy mleko, podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy 2/3 sera, marchewkę i rozkłócone jajka. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Wykładamy warstwę masy marchewkowej, a następnie makaron. Warstwy powtarza my do wyczerpania składników, ostatnią powinien być makaron. Posypujemy resztą sera. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 170 °C. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować