Kurczak w galarecie blue

4.48 (191 ocen)

  • 60 min

Zimna przystawka na uroczystosc

  • 60 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka - mozemy zrobic tez ze schabu
    kostka rosołowa
    marchew kostka
    groszek
    jajko
    pomidor
    zelatyna
    barwnik spozywyczy lub niebieski alkohol
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Galantyna

Kurczak w galarecie blue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet gotujemy w wodzie z kostka rosołowa i marchewka lub poprostu w tradycyjnym rosole z innym miaskiem, sam filet nie da rosołowi smaku.

    Gdy bedzie miekki- trzeba uwazac zeby nie rozgotowac, wyjmujmy z rosolu i odstawiamy do wystygniecia. Zimny kroimy z lekkiego skosa na plastry okolo 1cm grubosci.
  • 2. Rozkladamy na polmisku, dokladajac na niego i obok reszte skladnikow, tj ugotowana marchew w kostke, zielony groszek, pomidor w osemki, jajko na cwiarki tak aby stworzyło ładna kompozycje.
  • 3. zelatyne rozpuszczamy wedlug przepisu na opakowaniu w rosolku od fileta, dodajemy barwnik- intensywnosc koloru trzeba dobrac indywidualnie. Wystarczy naprawde niewielka ilosc lub niebieski alkohol. Delikatnie zalewamy powstała mikstura polmisek z zawartoscia. Czekamy az sie zazeluje.

    trzeba sprobowac wywar przed dodaniem zelatyny zeby byl smaczny i dobrze doprawiony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować