Kurczak pieczony z węgierkami

0 (0 ocen)

Smaczne i soczyste pałeczki z kurczaka, duszone w sosie ze śliwkami. Dla wielbicieli mięsa z owocami

Składniki:


  • 8 pałek z kurczaka
    50 g suszonych śliwek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki pikantnego keczupu
    2 łyżki sosu sojowego
    1 szklanka wody
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    0,25 łyżeczki papryki ostrej
    2 łyżki oleju rzepakowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pieczony z węgierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pałki umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, obiema paprykami. Odstawić.
    Na rozgrzany olej wrzucić posiekaną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać przeciśnięty czosnek.
    Przesmażyć. Odsunąć na bok, włożyć kurczaka, obsmażyć z każdej strony. Dodać śliwki pokrojone na kawałki, wlać keczup, sos sojowy i wodę. Dusić około 30 minut do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Udka najlepiej smakują z delikatną surówką i ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Śliwki Śliwki węgierki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować