Książęce roladki

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest idealne na uroczysty rodzinny posiłek.

Składniki:

  • 80 dag schabu bez kości
    2 metki cebulowe
    40 dag pieczarek
    plastry żółtego sera (tyle, ile plastrów mięsa)
    sól, pieprz
    mąka
    2 łyżki śmietany
    2 bulionetki pieczeniowe
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Książęce roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Następnie mieszamy z metką.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i nakładamy cienką warstwę farszu. Zwijamy do połowy, kładziemy po plastrze sera i dalej zwijamy
  • .Książęce roladki 3. Rolady obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
  • 4. Bulionetki zagotowujemy z wodą według przepisu na opakowaniu. Wkładamy roladki. Chwilę gotujemy. Zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną
    ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować