80 dag schabu bez kości
2 metki cebulowe
40 dag pieczarek
plastry żółtego sera (tyle, ile plastrów mięsa)
sól, pieprz
mąka
2 łyżki śmietany
2 bulionetki pieczeniowe
olej do smażenia
Książęce roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Następnie mieszamy z metką.
2.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i nakładamy cienką warstwę farszu. Zwijamy do połowy, kładziemy po plastrze sera i dalej zwijamy
3.Rolady obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
4.Bulionetki zagotowujemy z wodą według przepisu na opakowaniu. Wkładamy roladki. Chwilę gotujemy. Zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną
ze śmietaną.
Komentarze