Królik z żurawiną w ciemnym piwie

0 (0 ocen)

wspaniałe połączenie smaków

Składniki:

  • - 1/2 królika
    - 1 cebula
    - 100 g żurawiny suszonej
    - 2 ząbki czosnku
    - 25 dkg dobrze wędzonego boczku
    - 2 ogórki kiszone
    - 0,5 papryczki suszonej chili
    - 4 kulki ziela angielskiego
    - 5 gałązek tymianku
    - 2 liście laurowe
    - 3 czubate łyżki masła
    - 1 butelka piwa ciemnego
    - mąka
    - 2 łyżki ocet winny
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik z żurawiną w ciemnym piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - mięso z królika obtoczyć w mące obsmażyć w 2 łyżkach masła na złoty kolor
    - boczek pokroić w kostkę obsmażyć w drugiej patelni dodać do mięsa
    - zrumienić cebulkę dać do mięsa mięso chwilkę podsmażyć zboczkiem i cebulą zalać wszystko piwem dodać przyprawy żurawinę ogórki pokrojone w połowę czosnek i papryczkę chili dolać 1 szklankę wody dusić pod przykryciem do miękkości mięsa w razie potrzeby dolać wodę i czasami wszystko przemieszać doprawić octem winnym solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować