Krokiety z żółtym serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć naleśniki.
Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i razem chwile dusić, aż odparuje nadmiar płynu. Przyprawić do smaku i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pieczarek, wymieszać.
Na naleśniku rozsmarować 2-3 łyżki farszu, zostawiając 2-3 cm margines z każdej strony. Dwa przeciwległe boki naleśnika złożyć do środka, następnie zwinąć naleśnik w rulon. W ten sam sposób przygotować pozostałe naleśniki.
W misce roztrzepać jajka. Krokiety obtaczać w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety na średnim ogniu ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Smacznego!
Komentarze