Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Kapustę płuczemy, siekamy i gotujemy do miękkości. Cebulę oraz pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło i smażymy cebulę z pieczarkami. Gdy woda odparuje dodajemy ugotowaną, odsączoną kapustę. Wszystko razem smażymy i przyprawiamy.
2.Cisto:
Jajka miksujemy z solą. Dodajemy wodę, mąkę, olej i wszystko miksujemy. Smażymy naleśniki. (Aby usmażyć pierwszy naleśnik wlewamy troszkę oleju na patelnię. Następne naleśniki smażymy na suchej patelni)
3.Na naleśniku rozsmarowujemy farsz, składamy dwa równoległe boki do środka, a następnie jeden niezłożony bok zakręcamy do środka.
Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na oleju.
Porady
Krokiety wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem.
Komentarze