Krokiety z kapustą i pieczarkami

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tanie i smaczne :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    1,5 szklanki mąki
    1 jajko
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka oleju

    farsz:
    0,5 g kapusty kiszonej
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    sól, pieprz

    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny. Jeśli jest zbyt rzadkie dodać mąki.
    Usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Kapustą ugotować i wystudzić. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę pokroić w kostkę usmażyć na złoty kolor. Kapustę odcisnąć, wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić.
  • 3. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować