Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto : Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka i miksujemy, dodajemy mąkę aż ciasto będzie dosyć gęste, wsypujemy szczypte soli. Miksujemy do momentu aż będzie gładkie. Wlewamy olej i delikatnie mieszamy.
ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię porcjami, smażąc naleśniki.
2.Farsz: podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złotka dodajemy pokrojone pieczarki ( mogą być w kostkę starte na tarce o grubszych oczkach lub jak kto woli). Gdy pieczarki puszczą wodę dodajemy kapustę. Dusimy do momentu aż zmięknie, a woda wyparuje Przyprawiamy.
3.Na koniec nakładamy farsz na naleśnika i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy
Komentarze