KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

4.5 (149 ocen)

pyszne krokieciki

Składniki:

  • Ciasto:
    -1 litr mleka
    -3 jajka
    - mąka (osobiście daje "na oko", tak aby ciasto miało konsystencje śmietany)
    - sól
    - pół szklanki oleju




    Farsz:
    - 0,5 kg kapusty
    - 0,5 kg pieczarek
    - 2 duże cebule
    - sól, pieprz
    - odrobinę oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka i miksujemy, dodajemy mąkę aż ciasto będzie dosyć gęste, wsypujemy szczypte soli. Miksujemy do momentu aż będzie gładkie. Wlewamy olej i delikatnie mieszamy.
    ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię porcjami, smażąc naleśniki.
  • 2. Farsz: podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złotka dodajemy pokrojone pieczarki ( mogą być w kostkę starte na tarce o grubszych oczkach lub jak kto woli). Gdy pieczarki puszczą wodę dodajemy kapustę. Dusimy do momentu aż zmięknie, a woda wyparuje Przyprawiamy.
  • 3. Na koniec nakładamy farsz na naleśnika i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować