Kotleciki jajeczne

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Idealne na po wielkanocny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek na twardo
    4 łyżki bułki tartej
    1 surowe jajko
    5 łyżek mleka
    2 średniej wielkości cebule
    100 boczku wędzonego
    sól
    pieprz
    bułka tarta do obtaczania kotlecików
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobniutko posiekaną cebulę lekko podsmażyć z drobno pokrojonym boczkiem na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Ugotowane na twardo jajka posiekać, dodać cebulę z boczkiem, tartą bułkę wymieszaną z mlekiem, surowe jajko, doprawić solą pieprzem. Całość dobrze wyrobić ręką, formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować