Kokosowa rozkosz- rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka wymieszać dwa rodzaje mąki. Dodać do utartych żółtek i ubić mikserem do momentu pozbycia się grudek. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z 1 szklanką cukru. Do gotującego się mleka wlać rozczyn i mieszać do zgęstnienia budyniu ( uważać by się nie przypalił energicznie mieszać). Tak przygotowany budyń odstawić do wystygnięcia najlepiej jak postoi pare godzin. Mój stał 5h.
2.Masło ucieramy do powstania kremu i dodajemy ostygnięty budyń. Mieszamy ze szklanką wiórków.
3.Blachę 22x28 wyłożyć krakersami. Na krakersy wyłożyć 1/3 masy. Wyłożyć kolejną warstwę krakersów i kolejną warstwę budyniu i ostatnią warstwę krakersów i budyń. Posypujemy wiórkami kokosowymi. I schładzamy w lodówce najlepiej całą noc wtedy krakersy zmiękną. Smacznego!
Komentarze