Kokosowa rozkosz- Rafaello

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Idealne..to chyba najlepsze określenie. Przepis ze strony ilovebake.pl :)

  • 6 godz.

Składniki:

  • - słone krakersy- 2 paczki po 180g
    - mleko- 3 szklanki
    - żółtka- 3 sztuki
    - mąka pszenna- 3 czubate łyżki
    - mąka ziemniaczana- 3 czubate łyżki
    - cukier waniliowy- 1 opakowanie
    - cukier- 1,5 szklanki
    - wiórki kokosowe- 1 szklanka + do posypania
    - masło lub margaryna w temperaturze pokojowej- 250g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa rozkosz- rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka wymieszać dwa rodzaje mąki. Dodać do utartych żółtek i ubić mikserem do momentu pozbycia się grudek. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z 1 szklanką cukru. Do gotującego się mleka wlać rozczyn i mieszać do zgęstnienia budyniu ( uważać by się nie przypalił energicznie mieszać). Tak przygotowany budyń odstawić do wystygnięcia najlepiej jak postoi pare godzin. Mój stał 5h.
  • 2. Masło ucieramy do powstania kremu i dodajemy ostygnięty budyń. Mieszamy ze szklanką wiórków.
  • 3. Blachę 22x28 wyłożyć krakersami. Na krakersy wyłożyć 1/3 masy. Wyłożyć kolejną warstwę krakersów i kolejną warstwę budyniu i ostatnią warstwę krakersów i budyń. Posypujemy wiórkami kokosowymi. I schładzamy w lodówce najlepiej całą noc wtedy krakersy zmiękną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować