KOKOSOWA ROZKOSZ

4.5 (172 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Prosty i bardzo pyszny deser.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 ŚNIEŻKI
    400ml SCHŁODZONEGO MLEKA
    1 GALARETKA CYTRYNOWA
    3/4 SZKLANKI WODY
    1 WAFEL TORTOWY
    120g KOKOSU
    1 BIAŁA CZEKOLADA
    1 DUŻE OPAKOWANIE HERBATNIKÓW
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ubijamy ze śnieżkami. Czekoladę z dodatkiem odrobiny śmietany rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do ubitej śmietany. Następnie dodajemy przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w 3/4 szkl wody).Dodać kokos oraz pokruszony wafel i wszystko razem zmiksować. Na spód tortownicy wykładamy herbatniki i wylewamy na nie masę. Wierzch można udekorować wiórkami czekolady, wiśniami lub innymi owocami. Wstawić do lodówki na 3 godz.

Porady

Najlepiej zostawić w lodówce na noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować