KOKOSANKI

0 (0 ocen)

Jest to smaczna propozycja deseru zarówno dla tych młodszych jak i starszych.

Składniki:

  • CIASTO:

    1,5 kostki margaryny;
    3 szkl. mąki;
    3 jajka;
    9 łyżek mleka;
    2-3 łyżeczki proszku do pieczenia;
    1 szkl. cukru;

    POLEWA:

    1,5 szkl. wody;
    1,5 szkl. cukru;
    6 łyżkek kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta:

    Składniki wymieszać z roztopioną, wystudzoną margaryną.
    Masę wyłożyć na blachę i piec 30 min. w nagrzanym do 175 stopni piekarniku.
  • 2. Przygotowanie polewy:

    Składniki zagotować i wystudzić.
  • 3. Gdy mamy już wystudzone ciasto kroimy je na małe prostokąty (wielkość zależy od tego ile chcemy aby wyszło, ja kroję kawałki jak zwykłego ciasta).

    Nasze kawałki ciasta z każdej strony namaczamy w polewie, a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować