Kluski śląskie w panierce

4.97 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Dobry sposób na wykorzystanie klusek pozostałych po obiedzie. Sa bardzo smaczne i eleganckie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Talerz ugotowanych klusek śląskich
    4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (187 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kluski śląskie

Kluski śląskie w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane kluski śląskie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z surówką lub sosem majonezowo-śmietanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować