Ketchupowe żeberka z brzoskwinią

4.49 (187 ocen)

Soczyste żeberka, w pysznym ketchupowym sosie

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek, sól, pieprz, 1 duża cebula, puszka brzoskwiń, 10 łyżek ketchupu, 10 łyżek zalewy z brzoskwiń, łyżka tymianku, tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Ketchupowe żeberka z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w talarki, podsmażamy na tłuszczu pozostałym od żeberek do czasu aż zmięknie. Wykładamy na żeberka. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek. Ketchup mieszamy z zalewą pozostałą od brzoskwiń. Żeberka polewamy powstałym sosem. Posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.

Porady

Danie najlepiej smakuje z ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Tymianek Żeberka Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować