Zupa brokułowa z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna zupa w wersji fit. Łatwa w wykonaniu a przy tym tania. Odchudzanie może być na prawdę proste a przy tym nie musi zbytnio odchudzać także kieszeni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • mięso drobiowe na wywar (ja użyłam 2 podudzi z indyka)
    2 brokuły (każdy o wadze 50 dag)
    włoszczyzna
    3-4 dymki
    kukurydza konserwowa
    5 szt. ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    kurkuma
    sól, pieprz

Zupa brokułowa z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy wodą (2 i pół litra). Zagotowujemy i ściągamy szumowiny. Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce. Pora wkładamy w całości. Dymkę ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Dokładamy ziele i liście laurowe. Gotujemy wywar przez ok. 30-45 minut. Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy z powrotem do zupy. Brokuły dzielimy na mniejsze kawałki. Płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do zupy. Gotujemy do czasu aż staną się miękkie (ok. 10 minut). Dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy