Kebab w naleśniku z sosem czosnkowym

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne danie na niedzielny obiad

  • 40 min

Składniki:

  • Kebab:
    2 średniej wielkości piersi z kurczaka
    kapusta pekińska
    przyprawa gyros
    olej


    Naleśniki:
    mąka
    mleko
    jajko
    woda
    sól do smaku

    Sos czosnkowy:
    1 duży jogurt naturalny
    2-3 łyżki majonezu
    5 ząbków czosnku
    sól, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab w naleśniku z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    Z podanych składników zrobić dość gęste ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Kebab:
    piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros, następnie przelać wszystko do większego garnka i dodać drobno posiekaną kapustę pekińską. Gotować wszystko razem około 15 minut, tak aby kapusta była w miarę miękka.
  • 3. Na naleśniki nakładamy usmażoną pierś z kapustą i przyprawą gyros. Naleśnik składamy na pół.
  • 4. Sos czosnkowy :
    jogurt naturalny przelać do większej miseczki , dodać 2-3 łyżki majonezu, następnie dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i cukrem do smaku. Dokładnie wymieszać.
  • 5. Na koniec gotowe naleśniki polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Smacznego:)

Porady

Danie najlepiej smakuje na ciepło, więc w razie potrzeby można je podgrzewać w mikrofalówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować