Kebab w naleśniku z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Z podanych składników zrobić dość gęste ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
2.Kebab:
piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros, następnie przelać wszystko do większego garnka i dodać drobno posiekaną kapustę pekińską. Gotować wszystko razem około 15 minut, tak aby kapusta była w miarę miękka.
3.Na naleśniki nakładamy usmażoną pierś z kapustą i przyprawą gyros. Naleśnik składamy na pół.
4.Sos czosnkowy :
jogurt naturalny przelać do większej miseczki , dodać 2-3 łyżki majonezu, następnie dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i cukrem do smaku. Dokładnie wymieszać.
5.Na koniec gotowe naleśniki polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Smacznego:)
Porady
Danie najlepiej smakuje na ciepło, więc w razie potrzeby można je podgrzewać w mikrofalówce.
Komentarze