Kebab na naleśniku

5 (160 ocen)

  • 45 min

Przysmak mojej rodziny gdy mamy chęć na fast-fooda:) Sama go wymyśliłam.

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśnik:mąka, jajko,woda lub mleko (ja używam mleka)
    2 piersi z kurczaka, przyprawa do kurczaka,
    sos:keczup,majonez i czosnek granulowany
    kapusta,pomidor,ogórek,sól i pieprz,olej
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab na naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko (lub wode) ,jajko,i mąke mieszamy razem na jednolitą masę a następnie nalewamy łychą na rozgrzany tłuszcz.Smażymy naleśniki.
    Po jednym kładziemy na każdym talerzu w zależności ile osób jest.
  • 2. Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju aż będzie mięsko brązowawe.Odcedzamy z tłuszczu.
  • 3. Kapuste siekamy ,solimy i zostawiamy na 30-40 minut, potem wyciskamy ,dodajemy troszkę cukru,troszkę soli i pieprzu, wymieszamy -można dodać starte jabłko lub kropelke octu.Po przyprawieniu wsadzamy do lodówki.
  • 4. sos:2 łyżki keczupu mieszamy z 3 łyżkami majonezu i czosnkiem granulowanym i zostawiamy w lodówce.
  • 5. Na naleśnik rozkładamy wcześniej przygotowaną surówke,następnie mięso i polewamy zimnym sosem.Na środku układamy plasterek pomidora i ogórka.

Porady

Danie lepiej smakuje gdy mięso i naleśnik są ciepłe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować