Przysmak mojej rodziny gdy mamy chęć na fast-fooda:) Sama go wymyśliłam.
45 min
Składniki:
Naleśnik:mąka, jajko,woda lub mleko (ja używam mleka)
2 piersi z kurczaka, przyprawa do kurczaka,
sos:keczup,majonez i czosnek granulowany
kapusta,pomidor,ogórek,sól i pieprz,olej
Kebab na naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko (lub wode) ,jajko,i mąke mieszamy razem na jednolitą masę a następnie nalewamy łychą na rozgrzany tłuszcz.Smażymy naleśniki.
Po jednym kładziemy na każdym talerzu w zależności ile osób jest.
2.Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju aż będzie mięsko brązowawe.Odcedzamy z tłuszczu.
3.Kapuste siekamy ,solimy i zostawiamy na 30-40 minut, potem wyciskamy ,dodajemy troszkę cukru,troszkę soli i pieprzu, wymieszamy -można dodać starte jabłko lub kropelke octu.Po przyprawieniu wsadzamy do lodówki.
4.sos:2 łyżki keczupu mieszamy z 3 łyżkami majonezu i czosnkiem granulowanym i zostawiamy w lodówce.
5.Na naleśnik rozkładamy wcześniej przygotowaną surówke,następnie mięso i polewamy zimnym sosem.Na środku układamy plasterek pomidora i ogórka.
Porady
Danie lepiej smakuje gdy mięso i naleśnik są ciepłe.
Komentarze