Kotleciki ryżowe z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne i niedrogie danie

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    200 g sera żółtego
    2 jaja
    1 cebula
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    Sos czosnkowy:
    3 ząbki czosnku
    100g jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka posiekanego koperku

Kotleciki ryżowe z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować
  • 2. Ser i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z ryżem
  • 3. Następnie do ryżu dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy i wszystko razem mieszamy
  • 4. Z masy formujemy kotleciki i smażymy aż do zarumienienia na rozgrzanym oleju.
  • 5. Sos czosnkowy: posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, koperek oraz majonez dokładnie mieszamy ze sobą.

Komentarze

Podobne przepisy