Kawowo - czekoladowy

4.5 (190 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto z masą kawową i czekoladową z galaretką wiśniową

  • 2 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT
    Upiec cienki ciemny biszkopt

    MASA KAWOWA
    - 500 ml śmietany kremówki
    - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    - 5 łyżek wody (do rozpuszczenia kawy)
    - 2 łyżeczki żelatyny (rozpuścić w 3 łyżka wody)

    GALARETKA
    - 2 opakowania galaretki wiśniowej
    - 3 szklanki wody

    MASA CZEKOLADOWA
    - 500 ml śmietany kremówki
    - 1 tabliczka mlecznej czekolady
    - 2 łyżeczki żelatyny ( rozpuścić w 3 łyżkach wody)

    DEKORACJA
    - mleczna czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kawowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kawowo-czekoladowy 1. BISZKOPT

    Upiec cienki ciemny biszkopt ja piekłam z 4 jajek
  • 2. MASA KAWOWA

    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod konie dodać rozpuszczoną żelatynę i kawę. Można dodać 2 łyżki cukru pudru. Według uznania każdego
  • 3. MASA CZEKOLADOWA

    Śmietanę kremówkę ubić pod koniec ubijania dodać żelatynę. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach dodać do ubitej śmietany.
  • 4. PRZEŁOŻENIE CIASTA

    Biszkopt ciemny - masa kawowa - galaretka rozpuszczona (w 3 szklanka wody ) - masa czekoladowa - na wierzchu można zrobić zygzaki z rozpuszczonej czekolady.

Porady

Do galaretki wiśniowej można dodać wiśnie można też zrobić ciasto z galaretką brzoskwiniową z kawałkami brzoskwiń

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować