Kawowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Upiec cienki ciemny biszkopt ja piekłam z 4 jajek
2.MASA KAWOWA
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod konie dodać rozpuszczoną żelatynę i kawę. Można dodać 2 łyżki cukru pudru. Według uznania każdego
3.MASA CZEKOLADOWA
Śmietanę kremówkę ubić pod koniec ubijania dodać żelatynę. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach dodać do ubitej śmietany.
4.PRZEŁOŻENIE CIASTA
Biszkopt ciemny - masa kawowa - galaretka rozpuszczona (w 3 szklanka wody ) - masa czekoladowa - na wierzchu można zrobić zygzaki z rozpuszczonej czekolady.
Porady
Do galaretki wiśniowej można dodać wiśnie można też zrobić ciasto z galaretką brzoskwiniową z kawałkami brzoskwiń
Komentarze